A folyamatok nagyban eltérnek egy új építés, egy felújítás, vagy utólagos automatizálás esetén. Ezért a telepítés időzítése nagyban függ az épületen történő nagy munkálatoktól.

Szolgáltatásaink4

 

Új építés esetén a villamos hálózat és gépészet elkészülte után javasolt az okosotthon rendszer telepítése, mert egyrészt onnantól tud a rendszer kommunikálni az általa vezérlendő egyéb eszközökkel, másrészt ez az az állapot, amikor már biztonságtechnikai rendszer (riasztó) is telepíthető - akár a Loxone funkcionalitásán belül - és ez megóvhat bennünket azon kellemetlen állapottól, amikor a még fel nem élesített rendszernek "lába kél". A távoli elérés (remote access) és helyszíntől eltérő riasztási módok aktivizálására szükség van továbbá internetes kapcsolatra, amit adott esetben ki tudunk váltani GSM kommunikátorral arra az időszakra, amíg a vonalas internet hálózat nem üzemel - vagy éppen azzal párhuzamosan is a betöréseket gyakran megelőző szándékos internetlekapcsolás ellen védekezve.

 

Az építkezés során teljesített minimum rendszerkövetelmények megléte esetén a szerver funkcióinak részleges élesítésére is van lehetőség, például a riasztási és fűtési igények kielégítése minimálisan szükséges világítási funkcióval, árnyékolás és audió rendszer alvó állapotban tartásával. A programozás során magas szintű rugalmasság áll rendelkezésünkre.

 

telepítés1 

Más a helyzet egy meglévő ingatlan esetén, ahol akár felújítás részeként, akár csak kimondottan automatizálási átalakításként kerül a rendszer kialakításra. Itt sokkal nagyobb a telepítésbeli rugalmasság, értelemszerűen csak a megrendelővel történt egyeztetéshez igazodik a telepítés. Itt megkötések inkább a technikai megoldásokban vannak, hiszen itt egy meglévő épülethez és annak villamos és gépészeti rendszeréhez kell igazodni, ami során igyekszünk elkerülni az utólagos fal vésési és nagyobb átalakítási munkákat. Erre is van megbízható megoldás a Loxone Air technológia segítségével, mely egy Európában 868MHz-es frekvenciájú saját wifi hálózaton kommunikál az eszközeivel és ezzel megbízható állandó kapcsolatot képes fenntartani.

 

Legyen szó bármely variánsról, okos otthon álmaidat biztosan valóra tudjuk váltani. Ötletadóként kérlek látogass el a Legnépszerűbb koncepciók részhez.

©2022 SBT Pro Novo Kft. Minden jog fenntartva. Az oldal használatával elfogadod a használati feltételeket.