Bár néhány éve még csak a kiváltságosok joga volt a home office, mára egy lehetőség arra, hogy elkerüld a drága, időigényes ingázást, nyugodtabb munkakörnyezetet és számodra tökéletes munkakörülményeket biztosíts. Mivel a munkaállomásod többé nem korlátozódik egyetlen íróasztalra, miért ne használnád ki a home office-t kényelmessé tévő okosotthon megoldásokkal?

 

Hikikomori

Nem baj, ha félreolvastad, a hikikomori egy japán kifejezés: azokra az emberekre használjuk, akik hónapokra, akár évekre beragadnak az otthonukba és sehova nem mennek onnan. Ez nem tesz jót mentálisan, és fizikailag sem, de rámutat arra a tényre, hogy a mai otthonaink akár annyira kényelmesek, okosak lehetnek, hogy az sem gond, ha soha nem hagyjuk el őket.
Persze, nem erre szeretnénk buzdítani, sőt a jelenséget pszichiáterek vizsgálják, de tény, hogy a home office-ban dolgozók számára számtalan olyan okosotthon-megoldás létezik, amelyekkel kényelmesebbé tudjuk tenni a környezetüket és a munkájukat.

Így teszik kényelmesebbé az otthoni okos eszközök a home office-t

Valójában nem voltunk felkészülve a tömeges home office-ra ezért néhány éve (a kezdetekor) kényelmetlen volt, nehéz volt tartani a fókuszt és valahogy szerettük volna a zavaró tényezőket (sokan ekkor jöttek rá, hogy a szomszéd szeret 10-kor füvet nyírni vagy 11-kor hangosan zenét hallgatni) kiiktatni.
Az okosotthon megoldások kényelmesebbé tették ezt a helyzetet: idővel a legtöbb home officeban dolgozó kialakította a maga munkakörnyezetét, a megfelelő világítást, zajszűrést és beleintegrálta a home office irodáját az otthoni rendszerbe.
Így kialakult egyfajta hibrid otthon, ahol az okoseszközök sokkal többre hivatottak, mint okoseszköznek lenni: kényelmessé varázsolták az otthon-irodákat. De hogyan?

Biztonság, kényelem és balance

Megszoktuk, hogy az irodai munkavégzés biztonságos: a beléptetőrendszer, az egyes jogosultságok, tűz-és vízvédelem mind mind a biztonságérzetet nyújtották. Az okosotthon rendszerek rengeteg alternatívát kínálnak arra, hogy a lehető legnagyobb biztonságban legyünk: okoszárak, mozgásérzékelős okoslámpák, okos kamerák vették át az irodai biztonság szerepét.
Természetes volt számunkra az iroda kényelme, de hirtelen ez is veszni tűnt, valójában az okosóráinktól az okosvilágításon át az okosfűtésig mind mind a kényelmünket szolgáló okosotthon berendezések lettek.
Azt is megszoktuk, hogy az irodából hazamegyünk, ahol más környezet, a nyugalom vár minket: annyiban változott a helyzet, hogy a „hazamegyünk” sokunknak néhány lépés, de a megfelelő intelligens világítások, a kellemes enteriőr az általunk választott zene, az okosfűtés mind mind kellemesebbé, hangulatosabbá varázsolja az otthonunkat.

Okos home office

Még nem létezik ez a szó, de a munkavállalók attitűdje és a piac elvárásai is jelentősen megváltoztak: ma már nem feltétlen akarunk irodában ülni, oda elutazni, ezért a jövőben egyre nagyobb hangsúlyt kaphatnak az olyan okos home office eszközök melyek megteremtik, mégis elválasztják egymástól az otthoni irodánkat és az otthonunkat.

Ismerd meg a lehetőségeidet, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Kérd díjmentes konzultációnkat!

©2022 SBT Pro Novo Kft. Minden jog fenntartva. Az oldal használatával elfogadod a használati feltételeket.