Kérd díjmentes konzultációnkat!

A biztonság sokunknak a legfontosabb szempont életvitelünk során. Ez kimerülhet abban, hogy távol otthonunktól is biztonságban tudjuk lakásunkat egy egyszerűen és megbízhatóan kialakított riasztóberendezés segítségével, vagy integrálhatjuk azt egy olyan rendszerbe, ahol a különböző funkciókért felelős berendezések összhangban egymással komplexebb feladatokat látnak el.

 

Loxone Alarmsiren 01

 A fénykép a Loxone hivatalos odalairól került letöltésre

Ilyen lehet például egy olyan megoldás, ahol kapunyitásunkra aktivizálódik egy olyan algoritmus, ami a beléptetőrendszer megfelelő biztonsági feltételei teljesülése esetén a hangulatunknak megfelelő világítást és zenét bekészíti az egész lakásban, majd felfűti a fürdő és gardróbszobánkat - ehhez szükséges egy olyan fűtőberendezés, amely ilyen gyors változásokat képes lekezelni, például fancoil - hogy egy gyors zuhanyzás után felfrissülve tudjuk megkezdeni az otthoni második műszakunkat.

 

Loxone Intercom 02

 A fénykép a Loxone hivatalos odalairól került letöltésre

További kényelmi funkcióval ellátott biztonsági rendszer eleme például a kaputelefon, mely a házban kialakított audioszerver segítségével képes a bejövő hívásokat egy adott helységbe irányítani, elkerülve azt, hogy egy korai, vagy éppen késői vendég csengetése felverje az egész ház nyugalmát. Célszerű ilyen esetben a csengő hangját abba az adott szobába kapcsolni, ahol éppen tartózkodunk.

 

Vízvédelem kategóriáján belül több funkcionális megoldás is adott a rendszerben rejlő lehetőségek által. Egyrészt az erre a célra kialakított vízérzékelő segítségével a házban bárhol elhelyezett mobiltelefon méretű eszköz vízszivárgás esetén azonnal képes információt biztosítani a szervernek az észlelt jelenségről, másrészről pedig az energiahatékonysági koncepcióban részletesebben kifejtett módon tudunk informatív vízórát kialakítani és ezzel integrálni rendszerünkbe. Mindkét megoldással programozható feladatokat adhatunk szerverünknek, melyek auditív módon (például az audiórendszeren keresztül bemondja az észlelt vízkárt), vagy egyéb "push notification" segítségével tudnak biztosítékot adni arra, hogy nem fog egy vízhálózatban kialakult hiba további károkat okozni. Adott esetben, ha úgy szeretnénk, a rendszer önálló döntést is hozhat és el is zárhatja a bejövő vízcsapot.

 

Loxone Wellness

 A fénykép a Loxone hivatalos odalairól került letöltésre

A tűzvédelmi funkció már elengedhetetlen egy kivitelezésnél és emiatt sokszor nem is kerül említésre, pedig méltó rá. A Loxone füstérzékelővel ellátott rendszer programozható lépéseket tud tenni füst érzékelése esetén, melyek nem korlátozódnak a lokális fény és hangjelzésekre. Az integrált rendszer előnyeit kihasználva képes a redőnyök, audio rendszer és világítás vezérlésére is, mely kiemelt figyelmet és asszisztenciát tud adni az esetleges tűzesetek előfordulásakor.

 

A biztonság teljesen új oldala jelenik meg gyermekek, vagy segítségre szoruló (idős, vagy sérült) hozzátartozóink ellátása során. Az előre kialakított rendszer képes olyan háttérben működő algoritmusokat futtatni, ami csak akkor ad jelt létezéséről, ha szerettünk egy adott viselkedésmintától eltér és olyankor a szükséges lépéseket képes megtenni. Bővebben írok erről a legnépszerűbb koncepcióink részben, az Assistance fantázia név alatt.

Részletes, személyreszabott megoldás érdekében kérj közelítő árajánlatot!

 

Kérj árajánlatot!

©2022 SBT Pro Novo Kft. Minden jog fenntartva. Az oldal használatával elfogadod a használati feltételeket.