Koncepcióink ötletet adnak neked arra, hogy milyen automatizálási megoldások közül választhatsz. Ezek irányadóak, melyek a koncepció címének megfelelően egy lehetőséget mutatnak neked, de természetesen szabadon személyreszabhatóak, bővíthetőek igényedhez mérten. Az árak ehhez hasonlóan irányadók, melyek egy alap kiépítéshez elegendő berendezéseket és szolgáltatásokat tartalmaznak, de módosítások függvényében változnak. Az igényedre szabott árajánlathoz kérlek látogass el az Ajánlatkérő fülre.

 

öreg ház

 

Kiknek ajánljuk?

Kisméretű lakás(40-50m2, max 5 bevont helységgel). A koncepció Air rendszert tartalmaz, ami minimális kábelezés és átalakítással jár, így meglévő ingatlanba könnyen felszerelhető. A koncepció összeállításakor igyekeztünk széles felhasználhatóságra törekedni, mely további eszközökkel teljes automatizációra alkalmas.Villanyszerelés díja helységenkénti fogyasztók kábelezésére vonatkozik és kábelcsatornás szerelést tartalmaz, vésés esetén egyedi felmérés alapján változik.

 

Kialakítható funkciók

A retrofit koncepció a legrugalmasabban összeállítható megoldásokat hozza otthonodba. A vezeték nélküli Loxone Air rendszer egy saját wifi hálózaton keresztül üzemel, ami garantálja az üzembiztonságot és szabad kezet ad a már meglévő ingatlanok vezérlésének kiépítésében. Nincs szükség lakóterületi vésésekre, minimális kábelezési feladat szükséges csak a szerver és pár kiegészítője között. A relézett, vagy dimmelt világító, vagy egyéb berendezések vezetékelése elkerülhetetlen, minden más feladat vezeték nélküli rendszeren történik.

Előzőek gyakran a falban lévő vezetékek felhasználásával - előzetes felmérés szükséges ehhez. Funkcionalitását tekintve a koncepció képes 3 fűtési/hűtési kör vezérlésére, hőtermelő kapcsolóüzemű szabályozására, mely lehet gázkazán, vagy hőszivattyú is, esetleg elektromos fűtés (nyaraló esetén) is. Egyéb fogyasztók tekintetében lehetőségünk nyílik 20 vezérlési körre, mely lehet világítás, vagy más elektromos berendezés, esetleg konnektor, majd 3 villásdugóval ellátott háztartási készüléket is kapcsolni tudunk róla. Az 5 helységre tervezett multifunkcionális kapcsolók tetszőleges vezérlési funkciókra "taníthaóak", a beléptető és távirányító pedig további kényelmi feladat elvégzésére alkalmazható.

 

retrolakás

 

Műszaki tartalma

A koncepció tartalmaz egy gazdag felszerelési listát: egy Miniszerver Go-t tápegységgel, jelenlét és nyitás érzékelőket, smart socket okos konnektorokat, melyekbe egyszerű (nem okos) háztartási berendezéseket lehet csatlakoztatni, egy beléptető rendszert, amely kaputelefonként képes üzemelni, egy távirányítót, többfunkciós fali kapcsolókat, radiátor, vagy kazánházi motoros szelepmozgatókat, analóg jelfogadót, egy kimeneti relé modult, rgbw világítási dimmereket , 1 wire jelfogadót és 1 wire hőmérsékletszenzorokat. 

Szolgáltatások terén a mérnöki tevékenységet: programozás, telepítés, rendszerélesztés és 11 óra konzultációt és műszaki egyeztetést.  

 

Koncepció bekerülési költsége

 

Nettó 3,5 millió Forinttól.

A koncepció ára tartalmazza az okos otthon eszközök árát, a mérnöki tevékenységek díját (részletes konzultáció, egyeztetés a műszaki szakembereiddel, tervezés, ajánlatkészítés, telepítési koordináció, programozás, rendszer élesítés), villanyszerelési alap anyag költségeket és szerelési munkadíjakat. Az árak tájékoztató jellegűek, induló árak a rendszer komplexitásától függően változhatnak.

 

A koncepcióról picit bővebben

Bár a leginkább megtérülő és gyakorlatias okos otthon rendszer egy új építés esetén alakítható ki, azért van lehetőség a meglévő ingatlanok fejlesztésére is. Gyakran előfordul, hogy frissen vásároltunk egy használt lakást, vagy házat és abban átalakításokat szeretnénk véghezvinni, de nem teljeskörű "vakolatleverős-belső-falazat-ledöntős-mindent-újraépítős" verzióban, hanem egy-két gépészeti egységet, esetleg világítást, vagy nyílászárókat cserélnénk. Ilyenkor is érdemes megfontolni az okosotthon funkciók kiépítését, mert hosszú évekig segítségünkre lehet és ha megfelelően van előkészítve és megtervezve, akkor sok költséget és energiát is meg tud takarítani. 

A legfelső kép természetesen egy tematikai illusztráció. Nem biztos, hogy itt egy Loxone szerver beszerzésével kezdeném el a felújítást. ;) Bár, ha végig gondolom, akkor ebben van az igazi lehetőség...

A Retrofit koncepciónk olyan elemeket tartalmaz, ami nagyfokú rugalmasságot tesz lehetővé a vezetéknélküli rendszer alkalmazásával. Bizonyos rendszerelemek vezetékkel történő bekötését nem fogjuk tudni elkerülni, hiszen a világítás, vagy fűtés esetén a nagyfokú energiafelhasználás miatt a hálózati feszültséget elő kell teremteni a helyszínen, de a vezérlés maga már tud a Loxone rendszer saját wifi hálózatán keresztül történni. Bővebben írok erről a Loxone márka bemutatása részben.

fali kapcsolóksdcasdadfvsdfevdav 

 

Részletes, személyreszabott megoldás érdekében kérj ingyenes konzultációt!

 

Kérd díjmentes konzultációnkat!

©2022 SBT Pro Novo Kft. Minden jog fenntartva. Az oldal használatával elfogadod a használati feltételeket.