Koncepcióink ötletet adnak neked arra, hogy milyen automatizálási megoldások közül választhatsz. Ezek irányadóak, melyek a koncepció címének megfelelően egy lehetőséget mutatnak neked, de természetesen szabadon személyreszabhatóak, bővíthetőek igényedhez mérten. Az árak ehhez hasonlóan irányadók, melyek egy alap kiépítéshez elegendő berendezéseket és szolgáltatásokat tartalmaznak, de módosítások függvényében változnak. Az igényedre szabott árajánlathoz kérlek látogass el az Ajánlatkérő fülre.

 

 Loxone App Energy Monitor

 A fénykép a Loxone hivatalos odalairól került letöltésre

Kiknek ajánljuk?

Átlagos méretű lakás (60-130m2) 8-10 helység automatizációjába vonásával, széleskörű feladatokra előkészítve. Az előkészítések révén sok funkció kiépíthető, ami helyszíni felmérések után egy előirányozott funkciólistába fogható.  

 

Kialakítható funkciók

Ez a koncepció tartalmazza a legtöbb rugalmasságot, hiszen már alapból beletettük azokat a csatolókat, amik biztosítják a széles körű integráltságot audio, video, fotovoltaikus rendszerekkel, biometrikus érzékelőkkel, vagy fűtés és klímatechnikai berendezésekkel, mint gázkazánok, hőszivattyúk, szellőztető berendezések, vagy légbefúvók és légkondícionálók. Természetesen a világítás, redőnyvezérlés és multiroom audio rendszer is kialakítható, igények szerint bővítendő kiegészítőkkel. A koncepció tartalmaz egy beléptető terminált, ami kódkulccsal, vagy kóddal aktiválható és ezáltal zárat, ajtót, kaput, vagy riasztót tud kezelni. Az Air base extension lehetőséget biztosít a további Loxone wireless (Air) eszközök telepítésére, amik számtalan fogyasztó és funkció életrehívására adnak lehetőséget.A koncepció része még egy audio szerver, ami 4 hangszóró meghajtására képes, ezzel a multiroom audió megoldás kiépítését teszi lehetővé. A rendszer tovább bővíthető tetszőleges számú erősítővel.

 

Műszaki tartalma

A koncepció tartalmaz egy miniszervert tápegységgel, Modbus, RS282, RS485 és Airbase kiegészítőt, kódzáras beléptetőt panelt, Loxone Touch kapcsolókat és jelenlétérzékelőket, egy audioszervert és a szükséges adatkábeleket. Szolgáltatások terén a mérnöki tevékenységet: programozás, telepítés, rendszerélesztés és 11 óra konzultációt és műszaki egyeztetést.

Az adatkábel a szerver és fogyasztásmérő összekötésére szolgál, egyéb kábelezési feladat nincs a költségvetésben. Nem tartalmazza a vezérlőszekrény költségét. A villanyszerelési díjak kábelcsatornás szerelést tartalmaznak, vésés esetén egyedi felmérés alapján változnak.

 

Koncepció bekerülési költsége

 

Nettó 4,2 millió Forinttól.

A koncepció ára tartalmazza az okos otthon eszközök árát, a mérnöki tevékenységek díját (részletes konzultáció, egyeztetés a műszaki szakembereiddel, tervezés, ajánlatkészítés, telepítési koordináció, programozás, rendszer élesítés), villanyszerelési alap anyag költségeket és szerelési munkadíjakat. Az árak tájékoztató jellegűek, induló árak a rendszer komplexitásától függően változhatnak.

 

A koncepcióról picit bővebben

Ez a koncepció tartalmazza a legtöbb lehetőséget és a leginkább előretekintő megoldásokat. Célunk ennek a létrehozásával az volt, hogy alapot biztosítsunk egy más most nagyon gazdag funkciólista kiépítésének és felkészítsük a rendszert későbbi bővítésre, esetleg olyan technológiák és funkciók fogadására, amikről ma még nem is sejtjük, hogy léteznek, vagy szükségünk lehet rá.

Ehhez a legjobb példám az egyik korai almás mobiltelefonom, amit használtam napi szinten a munkámhoz és sokban segített a gyártó cég innovatív alkalmazásaival. Gyakran azon kaptam magam, hogy tesztelem az egyes funkciók számomra gyakorlati hasznát és próbálom bebizonyítani, hogy igenis nekem erre szükségem van. Érdekes pszichológiai eset vagyok, de szerintem nem vagyok egyedül ezzel. Amikor aztán egyszer megjelent az egészség alkalmazásnak egy új funkciója, ami bemutatta a futás közbeni járási aszimmetriámat, akkor néztem nagyot. Nem a tényen – hiszen tudtam erről – hanem inkább azon, hogy a telefon évek óta használatban volt és egyszer csak egy firmware frissítés után megjelent egy olyan funkció, amit évekkel korábban egy ortopédiai intézet is megirigyelt volna. Hogy a legszínvonalasabb elektromos autógyár púzós funkcióját ne is fejtsem most tovább…

 

napernyő

 


Visszatérve az okos otthonok világába egy apró példa a napernyők biztonságát hivatott rezgés érzékelő, ami ha megfelelő szélerősség általi rezgést érzékel a napernyőnk keretén, akkor utasítást ad a napellenző motorjának, hogy húzza beljebb, vagy esetleg, zárja le teljesen a rendszert az anyagi károk megelőzése céljából. Ez a funkció is időközben alakult ki a piacon úgy, hogy sokak pórul jártak a viharos szélben tönkrement napellenzővel, mire egy okos tervező előállt ezzel a funkcióval és most már szinte minden komolyabb napellenző gyártó elérhetővé teszi ezt egy kisebb felárért cserébe.

Hogy a jövőben mik fognak felszínre kerülni, az talány, sokan töprengünk ezeken, de egy biztos: a technológiai fejlődés olyan meredek szakaszán járunk, hogy az életünket minden irányból egyre több és több segítő funkció fogja körülvenni és ezek minél okosabb integráltsága fogja megmondani, hogy melyik funkció valójában mennyire hasznos, vagy esik esetleg a bóvli kategóriába. Bővebben erről a témában az Inspiráló blogcikkek kategóriában fejtegetek.

 

Részletes, személyreszabott megoldás érdekében kérj ingyenes konzultációt!

 

Kérd díjmentes konzultációnkat!

©2022 SBT Pro Novo Kft. Minden jog fenntartva. Az oldal használatával elfogadod a használati feltételeket.