Koncepcióink ötletet adnak neked arra, hogy milyen automatizálási megoldások közül választhatsz. Ezek irányadóak, melyek a koncepció címének megfelelően egy lehetőséget mutatnak neked, de természetesen szabadon személyreszabhatóak, bővíthetőek igényedhez mérten. Az árak ehhez hasonlóan irányadók, melyek egy alap kiépítéshez elegendő berendezéseket és szolgáltatásokat tartalmaznak, de módosítások függvényében változnak. Az igényedre szabott árajánlathoz kérlek látogass el az Ajánlatkérő fülre.

 

ph older man touch pure scaled 1

 A fénykép a Loxone hivatalos odalairól került letöltésre

Kiknek ajánljuk?

Olyan egyedülálló hozzátartozódnak, aki vagy idős, vagy egyéb okból rendszeres napi segítségre, figyelemre szorul. A rendszer segítségével értesülhetsz nem várt eseményekről, amik gyakran megelőzhetnek komolyabb bajt.
Alkalmas egy kisméretű lakás(40-50m2, max 5 bevont helységgel) automatizációjára, annak lakójának támogatásával (pl rendszeres gyógyszer bevételére figyelmeztetés, vagy napi ritmus betartása, emlékeztetők). A koncepció Air rendszert tartalmaz, ami minimális kábelezés és átalakítással jár, így meglévő ingatlanba is könnyen felszerelhető.

 

Kialakítható funkciók

A gondoskodó, vagy assistance koncepció funckionalitásai között szerepel két nyílászáró, vagy szekrény, fiók figyelése, 5 helység mozgásérzékelése és kapcsolóval történő ellátása, melyek fejenként két fogyasztó kapcsolására képesek. Ezek lehetnek lámpák, vagy redőnyök, vagy fény/hangjelző berendezések, esetleg fűtőpanelek. Programozott algoritmusok segítségével képes "push notification" küldésére emailben, vagy alkalmazásból.

Előfizetés esetén telefonos hívást is tud kezdeményezni (ajánlat nem tartalmazza). Távoli elérés a helyi technológia adottságainak megfelelően (ha van internet, akkor alapból megoldható, ha nincs, akkor az ajánlat GSM routerrel bővíthető). Kettő vészgomb és egy csuklógomb (karórához hasonló kivitel) is része az ajánlatnak, amik automatizmusokat tudnak indítani.

 brett jordan kBmUqzc 7g unsplash

 

Műszaki tartalma

A koncepció tartalmaz egy vezeték nélküli miniszervert tápegységgel, nyitás és mozgás (jelenlét) érzékelőket, füstérzékelőt, kapcsolókat, fali vészgombokat és egy csukló vészgombot. Szolgáltatások terén a mérnöki tevékenységet: programozás, telepítés, rendszerélesztés és 8 óra konzultációt és műszaki egyeztetést.

Villanyszerelés díja helységenkénti fogyasztók kábelezésére vonatkozik és kábelcsatornás szerelést tartalmaz, vésés esetén egyedi felmérés alapján változik.

 

Koncepció bekerülési költsége

 

Nettó 2,4 millió Forinttól.

A koncepció ára tartalmazza az okos otthon eszközök árát, a mérnöki tevékenységek díját (részletes konzultáció, egyeztetés a műszaki szakembereiddel, tervezés, ajánlatkészítés, telepítési koordináció, programozás, rendszer élesítés), villanyszerelési alap anyag költségeket és szerelési munkadíjakat. Az árak tájékoztató jellegűek, induló árak a rendszer komplexitásától függően változhatnak.

 

A koncepcióról picit bővebben

Idősebb családtagjaink, vagy segítséget igénylő hozzátartozóink előnyére lehet az az intelligens passzív viselkedésmegfigyelés elvén működő rendszer, amely a háttérben észrevétlenül elemez, szükség esetén pedig külső segítség, vagy hozzátartozó riasztására képes.

Ezen koncepció esetén a fő szempont egy olyan kiegészítőkkel felszerelt szerver installációja, amelyekre támaszkodva képesek vagyunk elemző algoritmusokat beépíteni a rendszerbe, melyek figyelemmel tudnak kísérni különféle szokásokat, vagy mintákat.  

 

A nyitásérzékelőket használhatjuk a bejárati ajtóra, ha szerettünk például rendszeresen megy sétálni, vagy esetleg lehet egy adott időben szükséges orvosság bevételére figyelő rutin egy egyszerű fiók (melyben az orvosság elhelyzésre kerül) kinyitásának érzékelésével. Ennek elmulasztása esetén udvarias jelzés kérhető a rendszertől, akár audió emlékeztetővel, vagy vizuális figyelemfelkeltéssel.

A jelenlétérzékelők a különböző helységekben történő mozgás és tevékenységek észlelésére hivatottak kombinált akusztikai és mozgásérzékelő funkciójuk révén. Képesek továbbá fényérzékenységet is mérni, mely lehetővé teszi őket a világításvezérlés ellátására is. Megnyugtatóan gondoskodó tud lenni egy mozgásában korlátozott hozzátartozónk mozgásfigyelése és ezáltal egészségének biztonságban tudása. A rendszerünket helységenkénti jelenlétérzékelővel tudjuk felvértezni, amely infravörös és akusztikus szenzorok segítségével képes a központot értesíteni a szobákban zajló aktivitásról. Ha például délelőtt a megszokottól eltérő mozgásminták észlelhetőek (reggel óta csak a mellékhelységre koncentrálódik a lakó mozgása), akkor érdemes egy üzenetben értesíteni a megjelölt segítőszemélyzetet, vagy hozzátartozót, hogy a helyszínre siessen.

 

Loxone Button Air 1

A fénykép a Loxone hivatalos odalairól került letöltésre

Természetesen ezt megerősítő mechanizmusokkal is meg lehet támogatni, mint például az audiorendszer text-to-speech funkciója által bemondva, hogy "Nagyika, ha nincs semmi gond, légy szives nyomd meg a nappaliban található villanykapcsolót 3 percen belül. Ha ezt nem teszed, máris jövök és segítek. Dani, kisunokád." Ezzel sok kellemetlen órától tudjuk mentesíteni szeretteinket. Az akusztikus érzekélésre küszöbértéket is tudunk beállítani, ami megint egy sor tevékenység kezdeményezésére ad lehetőséget. 

 

A lehetőségek tárháza majdnem végtelen, Hogyan összegezném mégis ezt a funkciót? Amennyiben szeretteink napi rutinjától való eltérést tapasztal a rendszer, úgy előre programozott szekvenciákat lehet beépíteni és végrehajtani, melyek funkcióiban korlátlan lehetőségek állnak előttünk.

Az audiorendszer text-to-speech funkciójához szükséges még egy Audioserver és multiroom hangszórórendszer is.

 

Részletes, személyreszabott megoldás érdekében kérj ingyenes konzultációt!

 

Kérd díjmentes konzultációnkat!

©2022 SBT Pro Novo Kft. Minden jog fenntartva. Az oldal használatával elfogadod a használati feltételeket.