Koncepcióink ötletet adnak neked arra, hogy milyen automatizálási megoldások közül választhatsz. Ezek irányadóak, melyek a koncepció címének megfelelően egy lehetőséget mutatnak neked, de természetesen szabadon személyreszabhatóak, bővíthetőek igényedhez mérten. Az árak ehhez hasonlóan irányadók, melyek egy alap kiépítéshez elegendő berendezéseket és szolgáltatásokat tartalmaznak, de módosítások függvényében változhatnak. Az igényedre szabott árajánlathoz kérlek látogass el az Ajánlatkérő fülre.

 

 Loxone Showhome 47

 A fénykép a Loxone hivatalos odalairól került letöltésre

Kiknek ajánljuk?

Kisméretű lakás, vagy nyaraló tulajdonosoknak (30-40m2, 3-4 helység) alapvető berendezéseinek vezérlése maximum 8 fogyasztó/áramkörig. Alternatív módon gépészeknek, kazánházi vezérlés kialakítására, hőtermelők részterheléses, vagy kaszkádvezérlésére.

 

Kialakítható funkciók

Hőmérséklet érzékelők elhelyezésével automatizálható gáz, hőszivattyú, vagy elektromos fűtés vezérlése és világítás kapcsolása Loxone Touch kapcsolók segítségével. További funkciók köthetőek rá, mint például redőnyök vezérlése, riasztó élesítése, deaktivizálása, motoros szelepek vízellátásra, vagy egyéb relézhető fogyasztók. Távoli elérés a helyi technológia adottságainak megfelelően (ha van internet, akkor alapból megoldható, ha nincs, akkor az ajánlat GSM routerrel bővíthető), mobil alkalmazás.

 

alapautomatizalasicsomag

A fényképek a koncepcióban szereplő Loxone termékeket ábrázolják

 

Műszaki tartalma

A koncepció tartalmaz egy miniszervert tápegységgel, 1wire vezérlőt és szenzorokat, Loxone kapcsolókat beépített hőmérséklet és páraérzékeléssel és a hozzájuk szükséges kábelt. Szolgáltatások terén a mérnöki tevékenységet: programozás, telepítés, rendszerélesztés és 5 óra konzultációt és műszaki egyeztetést.
Az adatkábel csupán a Loxone Touch kapcsolók és a server közötti kommunikációra szolgál. Nem tartalmazza a 230V-os hálózati kábel és vezérlőszekrény költségét. A villanyszerelési díjak kábelcsatornás szerelést tartalmaznak, vésés esetén egyedi felmérés alapján változnak.

 

Koncepció bekerülési költsége

 Nettó 1,5 millió Forinttól.

A koncepció ára tartalmazza az okos otthon eszközök árát, a mérnöki tevékenységek díját (részletes konzultáció, egyeztetés a műszaki szakembereiddel, tervezés, ajánlatkészítés, telepítési koordináció, programozás, rendszer élesítés), villanyszerelési alap anyag költségeket és szerelési munkadíjakat. Az árak tájékoztató jellegűek, induló árak a rendszer komplexitásától függően változhatnak. 

 

A koncepcióról picit bővebben

Ezzel a megoldással egy olyan műszaki tartalmat javasolunk, amivel alapvető automatizálási feladatokat el lehet végezni, mint például egy kazánházi automatizáció.

A Loxone rendszer előnye, hogy a fűtési és hűtési gépészeti egységek vezérlését át tudja venni és integrált módon kezelni azt. Ezáltal meg tudod spórolni a "sziget-szerűen" kiépített rendszerek önálló vezérléseinek költségét és azt egy rendszerrel helyettesíteni. Jelen esetben egy Loxone Miniserver, egy 1 Wire Extension, egy tápegység, egy Touch Tree kapcsoló, és pár hőmérséklet, vagy egyéb érzékelő, és egy alap verzió kiépítéséhez szükséges vezetékelés a javaslatunk, ami természetesen rugalmasan változtatható az igényeid szerint - hiszen ezek csak koncepció javaslatok, ötletek, hogy meglásd a lehetőséget a rendszerben.

 

Loxone Touch pure 03

 A fénykép a Loxone hivatalos odalairól került letöltésre

 

Egy ilyen rendszerrel megoldható például egy alapszintű kazánházi automatizálás, ami egy, vagy több hőforrás (gázkazán, vagy hőszivattyú) és különböző módú fűtési körök (pl padló, vagy mennyezet és radiátor) vezérlésére alkalmas és további igények felmerülése esetén tetszőlegesen tovább bővíthető.

A javaslat tartalma tájékoztató jellegű, mert a műszaki bejárás során derülnek ki pontosan a technikai részletek, amik igényelhetnek egyéb berendezéseket is. Ha például a kazán Modbus protocol segítségével vezérelhető, akkor szükség van egy Modbus Extension-re is.

 

Részletes, személyreszabott megoldás érdekében kérj ingyenes konzultációt!

 

Kérd díjmentes konzultációnkat!

 

 

 

 

©2022 SBT Pro Novo Kft. Minden jog fenntartva. Az oldal használatával elfogadod a használati feltételeket.