Miután körvonalazódott, hogy milyen típusú rendszer irányába mész, fontos lesz az is, hogy a rendszer komplexitásától függő résztvevőket (kivitelezőt, szakembert) és az okos otthon kialakítás folyamatának helyes sorrendjét is jól válaszd meg.

 

Miért olyan fontos a tervezés, helyes átgondolás? Nem olyan nagy dolog ez, kell egy kivitelező, aki összedrótozza az eszközöket (vagy éppen beállítja a wifi jelszót), felszereli, beüzemeli és készen van.

 

Igen, az esetek nagy részében ez így van. Statisztika megint. Távol-keleten legyártanak napi pár millió okos konnektort és kapcsolót, termosztátot, bármi egyebet és azt úgy, hogy azt bármelyikünk fel tudja éleszteni egy minimális műszaki affinitás birtokában. Vagy ha még az sincs, akkor gondosan elolvasva a leírást (bízva a google translate által kínairól angolra fordított verzióban) sem okoz a legtöbb esetben gondot ezek véghezvitele. Ez a pár millió darab per napos ellátmány ömlik be a világba és mivel filléres dolgokról beszélünk, belefér az is, hogy ha nem vált be, akkor a felhasználó vagy beteszi egy elfekvő polcra, vagy egyenesen dobja az elektronikai hulladéktárolóba.

 

shelly

Nem mondom, hogy a fenti képen látható termék rossz lenne. Okos dolog, de nem az A ligában játszik, hanem mondjuk D.

Mindez miért? Miattunk. Mert nekünk mindenből mindig a legolcsóbb kell, mert jóvanaz, "akcióba' vettem". Az a fontos a gyártónak, hogy életvédelmi szempontból ne okozzon galibát, mert akkor kipenderülnek két nap alatt a nyugati felvevőpiacról és lehet új céget létrehozni és más név alatt folytatni mindent ugyanúgy. Macera.

 

Valóban, egy ilyen szintű okos otthon létrehozásához nem kell különösebb projekt menedzsment és pár évtized szemléletformálás. Kapcsolom a locsolót a 'zájfonnal, mert a szomszéd is elárasztotta a kukoricást a patakból, vagy kapom a konyhai víztisztító berendezéstől a "push-t", hogy behúzott a kakirelé, ki kéne hívni a szervízt, mert olyan mennyiségű női hormon került a vízvezetékekbe a szigeten megrendezett Onerepublic koncert miatt, hogy a reverz-ozmózis szűrő elakadt a kémiaórán a képletekkel... pedig figyelt, esküszik az AI (mesterséges intelligencia) modulja. Ezek is okos rendszerek valóban és nincs velük gond addig, amíg éppen nem marad el egy-egy operációs rendszer firssítés esetén a x-check a fejlesztők által, hogy valóban működik-e még ez az iOS 13532.13 legújabb verziójában is. Vagy éppen le nem akad a wifi router...

 

Ezért válassz kulcsrakész okos otthon rendszert:

 

Loxone széles

 Íme egy A ligás termék javaslat. Találtok többet a 3-as blogcikkünkben a szerver alapú megoldások közt.

Statisztikához visszatérve, nem mindenki szereti azzal tölteni az idejét, hogy minden egyes eszközét "babysittelje", van aki szereti ezt egyszer jól megcsinálni és utána évekig élvezni az általa nyújtott kényelmet és biztonságot. Ha ehhez a populációhoz tartozol, akkor az a javaslatom, hogy megbízható, kitesztelt terméket, technológiát válassz és hozzá olyan céget, akik alaposan körbejárva a témát tudnak tanácsot adni, rendszert tervezni, részletes ajánlatot adni, telepíteni, programozni, utánkövetni és optimalizálni. Mind a hét elem fontos és egy ilyen rendszer kialakítása során elengedhetetlen.

 

 Szolgáltatásaink2

 

Ha csak arra gondolunk, hogy egy ilyen harmónikus rendszer kialakításában hány résztvevő szerepel és céljaként tűzi ki a Te kényelmedet és biztonságodat: építész-, gépész- és villamos tervező, lakberendező, gépész szerelő, napelemes, víztisztítós, klímás és a Kőbánya Blues Band alapján a postás, a rendőr, a villanyszerelő... (ha valakinek nincs meg, akkor ajánlom. Alapmű). Ezen szakemberekkel mind kapcsolatba kell kerüljön egy jól működő okos otthont kialakító cég. A hét lépés részleteiről pedig bővebben olvashatsz a Szolgáltatásaink menüpont alatt.

 

Lépj velünk kapcsolatba és...

 

Kérd díjmentes konzultációnkat!

 

Köszönöm figyelmedet!

Szép napot kívánok!

Péter

©2022 SBT Pro Novo Kft. Minden jog fenntartva. Az oldal használatával elfogadod a használati feltételeket.