Az eszközök telepítése és rendszerbekötése után a programozást elvégezzük és a vezérelni kívánt folyamatok beindításával otthona kész az autonóm életre. 

Az egyes funkciók életre keltése történhet egyszerre, vagy fázisonként, alkalmazkodva az ingatlan készenléti fázisaihoz.

 

Bár a programozás nagyrészét távolról is meg tudjuk tenni és főbb funkciók kiépítésével fel tudunk készülni a gyors helyszíni konfigurációra, itt is fontos megkülönböztetni a kész épületekbe történő installációt az új építéstől. Vannak feladatok, amik mindenképpen helyszíni próbát és konfigurációt igényelnek, mert az adott gépészeti egységhez szabva kell őket életre kelteni. A redőnyök és zsalúziák mozgásának időzítése például, vagy a fűtési rendszerekhez történő Modbus csatlakozás megkívánja a helyszíni teszteléseket, bár a Loxone config programozói felüklete elég jól előkészített sablonokkal rendelkezik. Ha pedig frissen épülő ingatlanról beszélünk, ott előfordulnak a többszöri helyszíni programozások is, melyeket a helyzet igényei határoznak meg.

Ha felkeltettük érdeklődését, elérhetőségeinken megtalál.